Licor 43: Het verhaal achter de gouden elixir - DrankDozijn.nl Blog (2024)

Lees alles over Licor 43 en ontdek het verhaal achter deze ‘gouden elixer’. Er is zoveel te vertellen over deze geliefde Spaanse likeur, dat we dit allemaal voor je gebundeld hebben in dit artikel. Gek op deze likeur of wil je er graag meer over lezen? Check dan dit artikel.

Wat is Licor 43?

Licor 43 is een heerlijke likeur afkomstig uit Spanje. Het is een zoete en rijke drank met een unieke smaak die moeilijk te vergelijken is met andere likeuren. De naam Licor 43 is afgeleid van de 43 ingrediënten die worden gebruikt bij de productie ervan. Deze ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd en gecombineerd om de karakteristieke smaak van Licor 43 te creëren.

De smaak van Licor 43 wordt vaak omschreven als zoet, met hints van vanille, citrus en kruiden. Het is een uitstekende likeur om puur te drinken, maar ook in de mix en in co*cktails kun je hier alle kanten mee op. Deze likeur heeft een alcoholpercentage van 31% en wordt vaak geserveerd met ijs om optimaal van de smaak te genieten. Dit is een op en top traditioneel Spaanse drank die het waard is om ontdekt te worden!

Licor 43: Het verhaal achter de gouden elixir - DrankDozijn.nl Blog (1)

De geschiedenis van Licor 43

Het verhaal dat uiteindelijk tot Licor 43 heeft geleid, vindt zijn oorsprong in de tijd van de Romeinen. Het verhaal gaat dat in 209 voor Christus de Romeinen de stad Carthago Nova veroverden en daar kennismaakten met ‘Liqvor Mirabilis’, wat iets als ‘wonderbaarlijke vloeistof’ betekent. De lokale bevolking bereidde deze goudkleurige elixer met behulp van inheemse vruchten en kruiden. Hoewel de Romeinen de productie ervan verboden, zetten de bewoners dit in het geheim voort. Eeuwen later, pas rond 1940, werd het recept herontdekt, en men besloot het als inspiratiebron te gebruiken. Dit leidde tot de productie van Licor 43, een uitzonderlijke Spaanse drank waarin 43 ingrediënten de hoofdrol spelen.

Het geheime recept van Licor 43 werd jarenlang bewaard binnen dezelfde familie en werd zorgvuldig van generatie op generatie doorgegeven om zo uiteindelijk bij het grote publiek uit te komen. Het unieke smaakprofiel waarin verleidelijke smaken van zoetigheden, fruit en kruiden centraal staan, maken dit een likeur als geen ander.

De oorsprong van de naam

Met de naam van de drank wordt enerzijds verwezen naar het aantal ingrediënten en anderzijds naar de Spaanse afkomst. Het getal 43 verwijst naar het aantal ingrediënten. Dit gaat om diverse fruitsoorten, kruiden en meer, maar de exacte samenstelling is een goed bewaard geheim. Wat we wel weten, is dat door het combineren van 43 ingrediënten een complex en rijk smaakprofiel ontstaat waarin je verschillende smaken ontdekt. Met ”Licor” verwijst men naar het Spaanse woord voor likeur; het land van herkomst van deze populaire drank.

De ingrediënten van deze likeur

Licor 43 staat bekend om zijn unieke smaak en geur, die mede mogelijk worden gemaakt door een zorgvuldige selectie van hoogwaardige ingrediënten. Een van de belangrijkste ingrediënten van Licor 43 is vanille. Deze exotische specerij voegt een zoete en subtiele smaak toe aan de likeur, waardoor het een herkenbaar kenmerk van deze drank is geworden. Toch is de exacte samenstelling van de likeur een geheim dat alleen bij de familie bekend is.

Wel weten we dat naast vanille Licor 43 ook andere ingrediënten bevat die bijdragen aan het complexe smaakprofiel. Citrusvruchten, zoals sinaasappel en citroen, voegen een verfrissend en fruitig element toe. Bovendien zorgt een vleugje kruiden, zoals koriander en kaneel, voor een subtiele kruidige smaak die de likeur extra diepte geeft. Samen met andere ingrediënten vormt dit een harmonieuze mix.

Het productieproces van Licor 43

Licor 43, een populaire en gezoete likeur uit Spanje, ondergaat een zorgvuldig productieproces om zijn unieke smaak en aroma te verkrijgen. Het proces begint met het mengen van een geheim recept van 43 verschillende ingrediënten, waaronder fruit, kruiden en specerijen. Dit mengsel wordt vervolgens geweekt in graanalcohol om de smaken te onttrekken. Na een bepaalde tijd wordt het mengsel gefilterd om ongewenste deeltjes te verwijderen en het verkregen extract wordt gemengd met een natuurlijke suikeroplossing.

Licor 43: Het verhaal achter de gouden elixir - DrankDozijn.nl Blog (2)

Het smaakprofiel van Licor 43

Licor 43 staat bekend om zijn unieke smaakprofiel. Bij de eerste slok proef je direct de verleidelijke zoetheid, die wordt gevolgd door een warme kruidige ondertoon. De zoetheid wordt verder verrijkt met hints van vanille en karamel, wat een heerlijke romigheid aan de likeur toevoegt. Daarnaast zijn er ook subtiele citrustonen aanwezig die voor een verfrissend smaakelement zorgen.

Wat Licor 43 echt bijzonder maakt, is de smaakcomplexiteit. De verschillende ingrediënten die worden gebruikt bij de productie, zoals vanille, sinaasappel en diverse specerijen, creëren een likeur als geen ander. Door de uitgebalanceerde combinatie van zoet, kruidig en fris is Licor 43 geschikt om zowel puur van te genieten, in de mix als in co*cktails.

De verschillende soorten

  • Licor 43 1 liter: dit is de klassieke likeur uit het assortiment die bekendstaat om z’n toegankelijke en soepele smaken. Denk aan tonen van vanille, diverse kruidensoorten en subtiele fruitinvloeden. Dit is de meest veelzijdige likeur van dit merk; puur, in of naast de koffie, met een ijsklontje, in de mix, in co*cktails en desserts: het is allemaal mogelijk!
  • Licor 43 Baristo: in de Baristo komt het beste van de originele Licor Cuarenta y Tres samen met dit van geselecteerde koffiebonen. Heerlijk om puur, met ijs of bij de koffie van te genieten.
  • Licor 43 Chocolate: de Chocolate is een rijke en romige chocoladevariant van Licor 43. Deze likeur is het resultaat van het combineren van de klassieke Licor van dit merk met duurzaam verkregen cacao. Gek op chocoladedranken? Dan is dit de beste keuze voor jou!
  • Licor 43: Crème Brûlée: De rijke en tevens toegankelijke smaken zijn aangevuld met het beste van crème brûlée om tot een nieuwe smaaksensatie te komen. Karamel, vanille, gebrande suiker en zelfs een vleugje gezouten karamel ontdek je in de Créme Brûlée van dit merk.
  • Licor 43 Horchata: de Horchata is een Spaanse specialiteit die rijk is aan smaken van aardamandelen, kaneel en citrus. Ook is deze likeur 100% vegan en lactosevrij; ideaal voor iedereen die hier de voorkeur aangeeft.

Hoe drink je Licor 43?

Licor 43 is een veelzijdige likeur die op verschillende manieren kan worden gedronken. Het kan puur worden genoten als een digestief, geserveerd in een klein glas op kamertemperatuur. Het rijke, zoete en kruidige karakter van de likeur komt het beste tot zijn recht wanneer het puur wordt gedronken. Uiteraard kun je hier een ijsklontje aan toevoegen als dit je voorkeur hebt.

Indien je liever mixt, probeer dan zeker eens een combinatie met een kopje koffie na het diner. Ook op gebied van frisdranken kun je hier alle kanten mee op; denk aan ginger ale, tonic of bijvoorbeeld Sprite. Maak je liever co*cktails? Check hieronder drie tips om zelf een lekkere co*cktail met deze likeur te maken!

Licor 43 co*cktails om zelf te maken

Licor 43 is een veelzijdige likeur die zich perfect leent voor het maken van heerlijke co*cktails. Door het unieke smaakprofiel mixt Licor 43 moeiteloos met verschillende andere ingrediënten om verfrissende en verrassende drankjes te creëren. Of je nu houdt van fruitige, zoete of kruidige co*cktails, er is altijd wel een Licor 43 co*cktail die bij jouw smaakvoorkeur past.

  • Sour 43: van origine een whiskyco*cktail, maar nu maken we ‘m met likeur!
    • Vul een shaker met ijs en voeg vervolgens 40 ml Licor 43, 10 ml suikersiroop, een half eiwit en het sap van een halve citroen toe. Shake dit goed door elkaar totdat condensvorming op de shaker ontstaat en schenk uit in een glas.
  • Hot Apple 43: geniet van warme en kruidige appeltaartachtige smaken!
    • Verwarm 150 ml appelsap en een kaneelstokje in een pan en voeg hier 50 ml likeur aan toe, waarna je dit even zachtjes laat pruttelen. Verwijder het kaneelstokje, schenk de inhoud in een koffieglas en garneer je drankje met slagroom en een snufje kaneelpoeder.
  • Balon 43: de ideale combinatie van Licor 43 en citroensmaken.
    • Schenk 35 ml Licor 43 in een glas, vul dit aan met het sap van een halve citroen en voeg tot slot 100 ml bruisend water toe. Roer dit kort door elkaar en garneer met zowel een citroenschijfje als sinaasappelpartje.

De populariteit van Licor 43 in Nederland

Licor 43, een Spaanse likeur die al meer dan 70 jaar bestaat, is al jaren een begrip in Nederland. Het unieke smaakprofiel en de veelzijdigheid van deze likeur zorgen ervoor dat de drank bij een breed publiek in trek is. De karakteristiek zoete en kruidige smaken, waarin je subtiele hints van vanille en citrus ontdekt, maken dit een favoriet van velen.

Wat Licor 43 extra populair maakt, is het brede scala aan manieren waarop het gedronken wordt. Als aperitief, digestief en natuurlijk maak je er ook talloze co*cktails mee. Ook voeg je het eenvoudig toe aan je favoriete koffiesoorten en is een scheutje bij menig dessert een aanrader. Kortom, dit is een zéér veelzijdige likeur die ervoor zorgt dat je nagenoeg eindeloos kunt genieten!

Licor 43: Het verhaal achter de gouden elixir - DrankDozijn.nl Blog (3)

Danny van DrankDozijn

Sinds 2016 ben ik werkzaam bij DrankDozijn als online marketeer. Dranken zijn mijn passie met whisky als absolute nummer één.

Ik voorzie je van informatie, nieuws en wetenswaardigheden via ons blog op gebied van al je favoriete dranken. Proost!

Licor 43: Het verhaal achter de gouden elixir - DrankDozijn.nl Blog (2024)

References

Top Articles
Bleacher Report Philadelphia Flyers
Caarlagarzaa
Nybe Business Id
Overton Funeral Home Waterloo Iowa
Driving Directions To Fedex
Culver's Flavor Of The Day Wilson Nc
Hk Jockey Club Result
Gabrielle Abbate Obituary
Teamexpress Login
Aries Auhsd
Large storage units
Craigslist Heavy Equipment Knoxville Tennessee
Miami Valley Hospital Central Scheduling
3472542504
OSRS Dryness Calculator - GEGCalculators
Sams Early Hours
Snow Rider 3D Unblocked Wtf
Munich residents spend the most online for food
Michael Shaara Books In Order - Books In Order
Bx11
Equibase | International Results
Craigslist Sparta Nj
Bing Chilling Words Romanized
The Pretty Kitty Tanglewood
Kayky Fifa 22 Potential
Gayla Glenn Harris County Texas Update
Air Traffic Control Coolmathgames
Marion City Wide Garage Sale 2023
Craigslist St. Cloud Minnesota
South Bend Weather Underground
Directions To Nearest T Mobile Store
How To Find Free Stuff On Craigslist San Diego | Tips, Popular Items, Safety Precautions | RoamBliss
Impact-Messung für bessere Ergebnisse « impact investing magazin
Ou Football Brainiacs
Airg Com Chat
What are the 7 Types of Communication with Examples
Rlcraft Toolbelt
Pch Sunken Treasures
How to Watch the X Trilogy Starring Mia Goth in Chronological Order
Jefferson Parish Dump Wall Blvd
Bimmerpost version for Porsche forum?
Raisya Crow on LinkedIn: Breckie Hill Shower Video viral Cucumber Leaks VIDEO Click to watch full…
Adam Bartley Net Worth
Home Auctions - Real Estate Auctions
Brake Pads - The Best Front and Rear Brake Pads for Cars, Trucks & SUVs | AutoZone
Top 1,000 Girl Names for Your Baby Girl in 2024 | Pampers
Tlc Africa Deaths 2021
New Zero Turn Mowers For Sale Near Me
Evil Dead Rise - Everything You Need To Know
Is TinyZone TV Safe?
Read Love in Orbit - Chapter 2 - Page 974 | MangaBuddy
Factorio Green Circuit Setup
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 6560

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.